Matkapuhelimia.com: kännykkäarvostelut ja -uutiset

DNA:n myydyimmät puhelimet lokakuussa 2019

Uutinen julkaistiin: 19. marraskuu 2019. Avainsanat:

Samsung ja Apple jatkavat voittokulkuaan DNA:n myydyimpien puhelimien listalla, mutta vahvasti nousussa ovat myös Honor ja Huawei. Lokakuun Top 15 -listalla on peräti viisi uutta listatulokasta.

Samsungilta DNA:n lokakuun myydyimpien puhelimien Top 15 -listalla on viisi mallia ja Applelta neljä. Huawei ja Honor saivat listalle kumpikin kaksi puhelinta, ja Nokia ja OnePlus ovat molemmat mukana yhdellä mallilla.

Kokonaan uusia malleja listalla ovat H*onor 20 Pro* ja Honor 20 Lite, Huawei Mate 20 Lite ja Huawei Y5 2019 sekä Nokia 7.2.

Nokian loppuvuoden uutuusmallit 6.2 ja 7.2 ovat saaneet hyvän vastaanoton niiden tyylikkään designin, kestävän laadun sekä erityisesti kameroidensa ansiosta. Kaikki Nokian Android-mallit ovat mukana Googlen Android One -ohjelmassa, joka takaa laitteille kolmen vuoden tietoturvapäivitykset sekä kaksi käyttöjärjestelmäpäivitystä. Tämän ansiosta sekä uusien että vanhojen Nokia-laitteiden käyttöikä on erittäin pitkä ja laitteilla on oma vankkumaton kannattajakuntansa, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kärkipaikkaa hallussaan jo viisi kuukautta pitänyt kestosuosikki Samsung Galaxy A40 jatkaa yhä listaykkösenä, ja Samsungin uutuusmallien kysyntä jatkuu vilkkaana. Kaikki lokakuun Top 15 -listan Samsungit ovat A-sarjan laitteita.

DNA:n Top 15 -luettelo lokakuulta 2019 näyttää seuraavalta:

 1. Samsung Galaxy A40
 2. Samsung Galaxy A10
 3. Apple iPhone 8
 4. Apple iPhone 11
 5. Honor 20 Pro
 6. Samsung Galaxy A50
 7. Honor 20 Lite
 8. Nokia 7.2
 9. Samsung Galaxy A70
 10. Apple iPhone 11 Pro
 11. Apple iPhone 11 Pro Max
 12. Samsung Galaxy A20e
 13. OnePlus 6T
 14. Huawei Mate 20 Lite
 15. Huawei Y5 2019

Nämä Top 15 -myyntitilastot perustuvat DNA:n eri myyntikanavista kerättyihin lukuihin. Niistä julkaistaan yllä näkyvä tilasto aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Näin ollen tämä lokakuun 2019 tilastojulkistus päätyi yleiseen jakeluun 1. marraskuuta. Mahdollisesti jo marraskuussa nähdään kuinka Samsung Galaxy Fold vaikuttaa tilastoihin; todennäköisesti luksuspuhelinta myydään vain marginaalisesti, ellei jotain täysin odottamatonta tapahdu.

DNA:lla on lukuisia myyntikanavia, sillä se on Suomen laajin kännyköitä ja muita mobiililaitteita, sekä kännykkäliittymiä myyvä ketju. Sillä on yli 60 myymälää eri puolilla maata. DNA Kaupassa on edellä mainittujen lisäksi televisio- ja laajakaistapalveluita ja niiden päätelaitteita. Yrityksellä on yli neljä miljoonaa eri kännykkä- ja muuta liittymäasiakasta. Monet liittymä- ja laiteasiakkaista hakevat vaikkapa työpaikkoja DNA:n puhelimilla ja nettiliittymillä, kuten myös googlettavat mistä löytää uusia kasinoita ilman tiliä, ja nauttivat hömppäviihteestä, kuuntelevat musiikkia ja lataavat elokuvia DNA:n välityksellä.

DNA aloittaa 5G-palveluiden myynnin joulukuussa 2019

5G-verkkoa on testattu aikaisemmin niin Vantaalla kuin Hyvinkäälläkin. Testitulosten perusteella yritys on tullut siihen tulokseen, että on aika siirtyä testaamisesta kaupantekoon: Kiinteä 5G -palvelu tulee myyntiin joulukuussa 2019. Se tulee aluksi saataville pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun pientaloalueilla. Verkkoa rakennetaan rivakasti ja sen odotetaan laajenevan merkittävästi ensi vuoden aikana. 5G-taajuuksia kaupattiin Suomessa viime vuonna. Silloin DNA:n lisäksi Elisa ja Telia saivat luvan hyödyntää 3,5 GHz:n taajuutta 5G:tä varten.

Lisää kännykkäuutisia

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.