Matkapuhelimia.com: kännykkäarvostelut ja -uutiset

Kännykkäbrändit

Acer Acer

Acer on monikansallinen, Taiwanista kotoisin oleva elektroniikka-alan yritys. Se on erikoistunut kehittämään ja valmistamaan etenkin tietokonelaitteita, mutta myös älypuhelimia. Suomessa Acer-kännykät ovat jokseenkin harvinaisia. Yrityksen parhaiten tunnetuimpiin kännykkämalleihin voidaan lukea Acer Tempo -sarjan mallit, kuin myös Liquid, beTouch ja neoToch.

Alcatel Alcatel

Alcatel on Ranskassa, Pariisissa, päämajaansa pitävä telekommunikaatioalan yritys. Se tunnetaan parhaiten viralliselta nimeltään Alcatel-Lucent. Kännykkävalmistajana tämä yritys on Suomessa hyvin, hyvin tuntematon. Alcatel on vuosien varrella kehittänyt useita kännykkämalleja ja -mallistoja, joiden joukossa on kaikkea älypuhelimista perusluureihin.

Amazon Amazon

Amazon tunnetaan parhaiten eräänä Internetin merkittävimpänä nettikauppana, mutta yritys on päätynyt kehittämään myös Kindle-lukulaitteita ja eräänlaisen tablettitietokoneen ja matkapuhelimen hybridin, Kindle Firen. Amazonin kännykkäaluevaltauksesta uutisoitiin ensimmäistä kertaa marraskuussa 2011. Tuolloin yritysjättiläisen älypuhelimen povattiin julkaistavan vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä.

Amoi Amoi

Amoi on kiinalainen elektroniikkavalmistaja. Vuonna 1997 perustetussa yrityksessä on tavattu valmistaa elektroniikkatuotteita, kuten matkapuhelimia, LCD-televisioita ja Skype-puhelimia. Amoilla on noin 6000 työntekijää ja se pitää päämajaansa Kiinan Xiamenissa.

Apple Apple

Apple Inc. valmistaa ja kehittää tietokoneiden ja ohjelmistojen lisäksi matkapuhelimia, musiikkisoittimia ja tablettitietokoneita. Monikansallinen yritys Yhdysvalloista tunnetaan etenkin iPhone-puhelimistaan. iPhone-sarjan ensimmäinen malli julkistettiin edesmenneen Steve Jobsin toimesta tammikuussa 2007.

Asus Asus

Asus, eli viralliselta nimeltään ASUSTeK Computer Inc., on taiwanilainen, monikansallinen elektroniikka-alan yritys. Se valmistaa valtavia määriä eri kulutuselektroniikkatuotteita, joiden muassa kännykät ovat uusia tulokkaita. Asus Suomessa tunnetaan luultavasti tietokoneistaan ja tietokonekomponenteistaan. Se on kuitenkin kehittänyt useita älypuhelinmalleja vaikkakin on viime aikoina siirtänyt painopistettään niistä enemmänkin tablettitietokoneiden suuntaan.

AT&T AT&T

Yhdysvaltalainen telekommunikaatioyritys AT&T on kotiseudullaan toiseksi suurin kännykkävalmistaja ja teleliikennealan vaikuttaja. Se on Suomen suunnalla hyvin, hyvin tuntematon, mutta todellinen suurpelaaja Yhdysvaltojen markkinoilla, jossa se on maan 7. suurin yritys myyntivoittojensa perusteella.

BenQ BenQ

BenQ on taiwanilainen yritys, joka myy useita eri kuluttajaelektroniikkalaitteita. Brändinimi BenQ on lyhennelmä kirjaimista Bringing Enjoyment and Quality to Life. Vuonna 2011 perustettu BenQ on tuonut aika ajoin erinäisiä puhelinmalleja myyntiin. Ensimmäiset mallinsa se laittoi yleisön ulottuville vuonna 2002 ja tiettävästi viimeisimmän vuoden 2008 varrella.

Bird Bird

Bird on kiinalainen kännykkävalmistaja. Sen mallistoon kuuluu kymmenittäin eri mallisia ja eri käyttötarkoituksiin soveltuvia matkapuhelimia. Puhelinvalmistajan tuotteet ovat niin sanottuja peruspuhelimia, sekä senioripuhelimia.

BlackBerry BlackBerry

Bisnespuhelinten valmistajaksi leimautunut BlackBerry on kanadalainen yritys, joka on haalinut maailmanlaajuisessa kaavassa mobiililaitteiden myynnistä noin 3 prosenttiyksikön osuuden itselleen. BlackBerryn kilpailijoita ovat Androidin lisäksi Applen iPhone ja Windows Phone.

BLU BLU

BLU on melko nuori kännykkävalmistaja Yhdysvaltojen Miamista. se on suuntautunut Latinalaisen Amerikan markkinoille. Yritys valmistaa älypuhelimia, kuten vuoden 2011 puolella julkaistun Tango-mallin Android 2.2. Fryoalla ja 2,8-tuumaisella näytöllä varustettuna.

Bosch Bosch

Bosch julkaisi viime vuosituhannen aikana useita kännyköitä, jotka aikalaisiinsa verrattuina olivat monin tavoin kiehtovia ja suorituskykyisiä. Yritys ei kuitenkaan ole viime vuosina juurikaan toteuttanut kännykkäalalla mitään merkittävää, joka saattaa selittyä sillä, ettei Bosch ole kyennyt saamaan kunnolla jalansijaa matkapuhelinmarkkinoilla.

Casio Casio

Casio on brändi, joka tuo monille mieleen rannekellot, joillekin ehkä myös syntetisaattorit ja kosketinsoittimet. Casio on kuitenkin monialainen yritys, joka näiden tuotteiden lisäksi valmistaa pienessä määrin kännyköitäkin. Casion kännykkämalleista eräs kiehtovin on huhtikuussa 2011 ilmestynyt Casio G’zOne Commando, joka on futuristisesti muotoiltu älypuhelin Android OS 2.3 Gingerbread -käyttöjärjestelmällä kruunattuna.

Celkon Celkon

Celkon on eurooppalaiselle yleisölle jokseenkin, ellei jopa ihan täysin, tuntematon nimi. Se onkin lähinnä Intiassa vaikuttava monipuolinen kännykkävalmistaja ja -myyjä, jonka tuotemallisto kattaa älypuhelinten lisäksi perusluurit. Yrityksen tavoitteena on luoda uuden sukupolven kännyköitä, jotka ovat personoitavissa, käyttäjäystävällisiä toiminnallisuuksia täynnä ja varustettu viimeisimmällä matkapuhelinteknologialla.

Dell Dell

Yhdysvaltalaista alkuperää oleva tietokonejätti Dell, jonka nimi juontuu perustajansa Michael Dellin nimestä, on ajoittain julkaissut kännyköitäkin. Siltä on viime aikoina julkaistu muutamia Android-kännyköitä, kuten mallit Smoke ja Thunder, jotka kuuluvat älypuhelinten luokkaan. Kännykkälaitteiden lisäksi Dell on esitellyt muutamia Android-tablettitietokoneita.

E-TEN E-TEN

E-TEN oli taiwanilainen kännykkävalmistaja ja älypuhelinten kehittäjä. Se myytiin alkuvuodesta 2008 Acerille ja antoi siten Acerille jalansijaa kuin myös uskottavuutta mobiililaitteiden markkinoilla. E-TENin myynnin jälkeen E-TEN-brändin käyttäminen lakkasi. Yritys toimi noin 25 vuoden ajan ja sen viimeisimpiin kännykkäjulkaisuihin kuului Windows Mobile -käyttöjärjestelmää hyödyntäviä puhelimia.

Ericsson Ericsson

Ruotsin suurimpiin yrityksiin kuuluva Ericsson perustettiin vuonna 1876. Näinä päivinä Ericssonin toimialaan varsinaisten matkapuhelinten tekeminen kuuluu enää osittain, sillä yritys on erikoistunut valmistamaan matkapuhelintarvikkeita ja -palveluita. Ericssonilta on kännyköitäkin myynnissä, tosin ne on julkaistu Sony Ericsson -nimellä. Älypuhelinten lisäksi sen mallistoon kuuluvat multimediapuhelimet, kuten Xperia PLAY.

Garmin-Asus Garmin-Asus

Garmin-Asus on jokseenkin tuntematon ja pieni Android-tekniikkaa hyödyntävä älypuhelinvalmistaja, jolta on tähän mennessä julkistettu muun muassa nüvifone A50 -niminen kännykkä Garminin kehittämällä navigaatiojärjestelmällä varustettuna. Garmin-Asuksen A10 ja A50 painottavatkin GPS-teknologiaansa, jota voi käyttää muun muassa tietokoneissa ajo-ohjeiden antamiseen.

Gigabyte Gigabyte

Taiwanilainen Gigabyte on parhaiten emolevyistään tunnettu tietotekniikkajätti. Se on kuitenkin esitellyt kymmenkunta eri kännykkämallia, kuten GSmart-sarjan tuotteet, joihin kuuluu hyvinkin erikoisia konsepteja. Gigabyten kännyköissä on nähty muun muassa Windows Mobile -käyttöjärjestelmän eri versioita. Gigabyte on toiminut kännykkärintamalla melko lyhyen aikaa. Siltä alkoi ilmestymään älypuhelimia vuonna 2005.

Haier Haier

Kiinalainen kuluttajaelektroniikkaa valmistava Haier on Suomen suunnalla uppo-outo brändi kun puhutaan kännyköistä. Se on valmistanut vuosien varrella useita erilaisia kännykkämalleja vaikkakaan ei ole onnistunut nappaamaan järin merkittävää viipaletta markkinoilta. Haierilta on ilmestynyt vuosikymmenen aikana useita peruspuhelimia ja multimedialuureja.

Hewlett-Packard Hewlett-Packard

Amerikkalainen Hewlett-Packard tunnetaan tietokoneistaan ja etenkin kannettavista tietokoneistaan, mutta se on koettanut taitojaan myös matkapuhelinrintamalla. HP:n kännykkäkatalogiin sisältyvät korkean hintaluokan älypuhelinten lisäksi kompaktit peruspuhelimet, kuten HP Veer 4G ja HP iPAQ 910c Business Messenger.

HTC HTC

Älypuhelimien ja tablettilaitteiden valmistamiseen erikoistunut HTC valmisti vielä muutamia vuosia sitten pääosin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä toimivia laitteita, kunnes vuonna 2009 siirtyi Android OS:n pariin, sekä uudelleen vuonna 2010 myös Windows Phonen pariin. Taiwanilainen yritys on uransa varrella tuutannut esiin kymmeniä eri puhelinmalleja.

Huawei Huawei

Kiinalainen Huawei, joka työllistää yli 110 000 henkilöä, valmistaa myös kännykkälaitteita, joista viimeisimpiä merkittäviä malleja ovat Ascend II, mercury, U8860 Honor ja M835 Ideos. Osa näistä laitteista on suunnattu yhdysvaltalaisille käyttäjille. Huawein älypuhelinsarjan laitteet, kuten Huawei Ascend II, hyödyntävät Androidia. Ascend II:ssa on Android 2.3 Gingerbread -käyttöjärjestelmä.

i-mate i-mate

i-mate on toimintansa päättänyt yritys, joka toimi Windows Mobile -käyttöjärjestelmän parissa. Yrityksen perustaja on skotlantilainen, mutta yritys toimi Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista käsin. Yritys ehti toimia vain hieman yli vuosikymmenen ajan ennen kuin ajautui pois bisnesmaailmasta syyskuussa 2009. Yritys valmisti aluksi HTC:n avulla kännyköitä, mutta sen jälkeen kun HTC oli katkaissut välinsä i-mateeen ja siirtynyt valmistamaan oman brändinsä nimissä puhelimia, i-mate joutui ongelmiin.

i-Mobile i-Mobile

Samart I-Mobile International on Thaimaan suurin kännykkävalmistaja ja sen brändinimen tuella julkaistaan useita eri tarkoituksiin suunnattuja matkapuhelinlaitteita kahdeksassa maassa, kuten Sri Lankassa, Indonesiassa, Malesiassa ja Pakistanissa. Yritys on vuosien varrella tuonut liukuhihnalta esiin yli 100 mallia. Niiden muassa on viimeksi ollut Android-pohjaisia laitteita.

Icemobile Icemobile

Icemobile valmistaa ensisijaisesti kännyköitä ja onkin julkaissut niitä kymmenittäin eri käyttötarkoituksia varten. Puhelinvalmistaja pyrkii saamaan jalansijaa peruspuhelinten markkinoilla ja onkin sitä varten kehittänyt muun muassa Fuego-simpukkamallin ja Wave-peruspuhelimen.

Innostream Innostream

Lähinnä simpukkamallin perusluureja valmistava Innostream on julkaissut kymmenkunta eri puhelinmallia ennen häviämistään puhelinmarkkinoiden maailmasta. Yritys valmisti kulta-aikanaan vuoden 2005 tienoilla muun muassa INNO 55 -mallin, kompaktin ja kevyen simpukkamallisen puhelimen värinäytöllä sekä perustoiminnallisuuksilla ryyditettynä.

INQ INQ

INQ on Lontoossa päämajaansa pitävä kännykkävalmistaja. Monikansallisella yrityksellä on toimipisteitä eri puolilla planeettaa. Yritys valmistaa lähinnä huokeahintaisia älypuhelimia, joissa painopisteenä on integrointi sosiaalisen median palveluihin. Useissa INQ-puhelimissa onkin integroituna Windowsin Live Messenger, Facebook ja Skype.

Kyocera Kyocera

Japanilainen Kyocera valmistaa erilaisia elektroniikkalaitteita, kuten telekommunikaatio- sekä toimistolaitteita. Siltä on julkaistu myös älypuhelimia, kuten Kyocera Milano, joka on kolmen tuuman kosketusnäytöllä ja liukukannen takaa löytyvällä suurella näppäimistöllä varustettu peruspuhelin. Kyocera on esitellyt myös mm. kovaan käyttöön suunnitellun DuraCore E4210 -puhelimen.

Lenovo Lenovo

Kiinalainen tietokoneita, palvelimia ja ohjelmistoja kehittävä Lenovo valmistaa myös puhelimia joskaan niitä ei juuri näy Suomen markkinoilla. Yrityksen tuoreita kännykkäratkaisuja ovat kahden SIM-kortin älypuhelimet, 1 GHz:n prosessorilla, 512 megatavun RAM-muistilla ja kahdeksan gigatavun kovalevyllä varustettu S1-musiikkipuhelin, sekä Nokian Communicatoria muistuttava, Androidilla toimiva LePhone.

LG Electronics LG Electronics

Etelä-Koreasta käsin operoiva LG Electronics on neljään pääalaan juurtunut monikansallinen yritys. Sen keskeisimmät alat ovat mobiilikommunikaatio, kodin viihde-elektroniikka, kodinkoneet ja ilmastointi- sekä energiaratkaisut. Yritys valmistaa muun muassa älypuhelimia, kaksiytimisiä tehokännyköitä, 4G-kännyköitä ja Androidia hyödyntäviä luureja.

Meizu Meizu

Meizu on kiinalainen teknologia-alan yritys, joka on julkistanut useita älypuhelimia kotimaansa markkinoilla. Niistä tunnetuin lienee vuoden 2009 alussa ilmestynyt Meizu M8. Se on kosketusnäytöllinen Kiinan versio iPhonesta, joka fyysisiltä muodoiltaan ja käyttöliittymältään muistuttaa Applen menestyspuhelinta.

Micromax Micromax

Intialainen kännykkäalan toimija Micromax on toiminut vuodesta 1991 lähtien ja ryhtynyt laajentamaan liiketoimiaan kotimaansa rajojen ulkopuolelle siinä määrin, että sillä on toimipisteitä myös Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Nepalissa. Yrityksen puhelinlaitteet ovat viime aikoina painottuneet Android-käyttöjärjestelmän päälle. Androidia hyödyntäviä Micromax-puhelimia ovat muun muassa A85 ja A70.

Microsoft Microsoft

Yhdysvaltalainen käyttöjärjestelmistään ja muista ohjelmistoistaan tunnettu Microsoft on myös kännykkäalan vaikuttaja. Yritys valmistaa pääasiassa ohjelmistoja, kuten kännyköiden sekä kannettavien tietokoneiden käyttöjärjestelmäksi tarkoitettua Windows Mobilea. Microsoftin tekniikkaa hyödyntävät muun muassa eräät Nokian ja HTC:n mallit.

MiTAC MiTAC

Taiwanilainen MiTAC valmistaa muun muassa kuluttajaelektroniikkaa, kuten tablettitietokoneita, näyttöön integroituja tietokoneita ja televisioita, mutta siltä on ilmestynyt myös muutamia kännykkävaihtoehtoa. Viimeisimmät MiTAC-puhelimet ovat Explora- ja Leap-sarjan malleja. Ne ovat vuosilta 2008 ja 2009.

Mitsubishi Mitsubishi

Japanista käsin toimiva Mitsubishi on erikoinen monialayritys, jossa eri toimialoihin kuuluvat yksiköt toimivat autonomisesti niin, että niitä yhdistää vain Mitsubishi-brändi ja -tavaramerkki. Mitsubishi tunnetaan hyvin automalleistaan. Se on kokeillut siipiään myös kännykkäliigassa, mutta ei ole saanut kovinkaan merkittävää menestystä sillä saralla.

modu modu

modu toimi vuosivälillä 2007–2011 Israelista käsin. Yritys oli erityisesti puhelinten valmistamiseen erikoistunut yritys. modun yksi merkittävimmistä saavutuksista oli maailman kevyimmän matkapuhelimen kehittäminen. Kevyin puhelinmalli on modu 1, joka muistuttaa enemmänkin MP3-soitinta kuin matkapuhelinta huolimatta siitä, että toiminnoiltaan se on täysiverinen kännykkä.

Motorola Motorola

Motorola myytiin Googlelle vuonna 2011. Näinä päivinä Motorolan kännykät valmistaa Motorola Mobility, joka oli aikaisemmin nimellä Motorola Mobile Devises. Tämä yhdysvaltalainen yritys on osa Googlea, ja on ollut sitä elokuusta 2011 lähtien, ja Google onkin saanut helmikuussa 2012 lopullisen päätöksen hyödyntää Motorolan rakentaman patenttiportfolion antia.

MWg MWg

MWg on yrittänyt yhdistää PDA-laitteiden ja kännyköiden käyttäjien tarpeet samojen kuorien väliin tuomalla esiin eräitä älypuhelinmalleja, kuten Zinc II:n ja Atom Lifen, sekä kirjainyhdistelmämonsterin, UBiQUiO 503g:n. Yritys on kotoisin Singaporesta. Se ei ole juurikaan saanut nimeään esille Euroopan markkinoilla ja onkin käytännössä uppo-outo kännykkäbrändi suomalaisille.

NEC NEC

Tokiossa päämajaansa pitävä NEC on monikansallinen ITC-alan yritys. Yritys on kokeillut siipiään kännykkämarkkinoilla tuomalla esiin useita simpukkamallin tuotteita, sekä peruskapuloita ja sellaisiakin malleja, jotka muistuttavat enemmänkin kämmentietokoneita.

Neonode Neonode

Ruotsalainn kännyköiden valmistaja Neonode on vuonna 2001 kahden miehen aloittama yritys, jonka alkuideana oli kehittää uudenlainen matkapuhelin. Sen ensimmäinen prototyyppi esiteltiin Saksassa vuonna 2002. Puhelimen ympärille nousseen hypen ansiosta kännykkää ennakkotilattiin kymmeniä tuhansia kappaleita. Neonoden puhelinten valtti oli tuohon aikaan suuri värillinen kosketusnäyttö.

Nokia Nokia

Suomalaista alkuperää oleva jättiyritys Nokia on Suomen tunnetuin kännykkävalmistaja. Se solmi yhteistyökuviot valmiiksi Microsoftin kanssa helmikuussa 2011 ja päätyi siten sisällyttämään tuleviin älypuhelimiinsa Microsoftin koodaaman Windows Phone -käyttöjärjestelmän. Ensimmäinen WP-kännykkä Nokian nimissä ilmestyi viime vuoden lokakuussa. Tuolloin julkistettiin mallit Lumia 710 ja 800.

O2 O2

O2, tai viralliselta nimeltään Telefónica Europe, on eurooppalainen telekommunikaatioalan yritys, joka tarjoaa etenkin Iso-Britannian, Irlannin, Saksan, Tsekin ja Slovakian alueella kännykkäpalveluita. Siltä on julkaistu myös kännyköitä joitakin vuosia sitten. O2:n viimeisimpiä merkittäviä kännykkäkokeiluja on O2 XDA Serra, joka julkistettiin kesällä 2008.

Orange Orange

Orange on ranskalaisen France Télécomin omistama kännykkä- ja nettiliittymäoperaattori. Se on alallaan maailman viidenneksi suurin toimija; asiakaskunta vuonna 2010 oli 210 miljoonaa henkilöä. Yritys toimii Euroopassa, Afrikassa, Karibialla ja Keski-idässä. Oranssipuhelimia on ilmestynyt vuosien varrella muutamia. Niitä ovat esimerkiksi Santa Clara, joka nimettiin helmikuussa 2012, sekä Orange Tahiti, joka julkistettiin saman vuoden tammikuussa.

Palm Palm

Kuten oheisesta logosta käy ilmi, Palm on päätynyt HP:lle. HP ilmoitti elokuussa 2011, etteivät Palmin puuhat ainakaan toistaiseksi tule jatkumaan. HP osti yrityksen noin 1,2 miljardin Yhdysvaltain dollarin suuruisella summalla huhtikuussa 2010. Palmin viimeisimmiksi kännykkätuotteiksi jäivät Pre- ja Pixi-sarjan yksilöt.

Panasonic Panasonic

Panasonic Corporation toimii Japanista käsin. Sen päätoimialaan kuuluvat elektroniikkatuotteet. Kännykkävalmistajana Panasonic on viimeisten vuosien aikana ollut jokseenkin harvinainen brändi. Se selittyy sillä, että Panasonic päätyi joulukuussa 2005 keskeyttämään GSM-puhelintensa markkinoinnin Japanin ulkopuolella. Jo pitemmän aikaa on kuitenkin liikkunut huhuja, joiden mukaan Panasonic pyrkii saamaan jalansijaa Aasian kännykkämarkkinoilta.

Pantech Curitel Pantech Curitel

Pantech Curitel on etelä-korealainen kännykkävalmistaja. Se on maansa 2. suurin toimija alallaan — heti Samsungin jälkeen ja ennen LG:tä. Pantech valmistaa muun muassa AT&T:n ja Verizonin tuotteita, ja on aikaisemmin tehnyt Helio Oceania. Pantech Curitelilta julkistettiin alkuvuodesta 2012 älypuhelinten liigaan kuuluva Pantech Vega LTE EX IM-A820L. Se on monin tavoin suorituskykyinen tuote; laitteesta löytyy 1,5 Ghz prosessori, 1 Gt RAM-muistia, käyttöjärjestelmänä Android 2.3, 16 gigatavua sisäistä muistia, kiihtyvyysmittari, gyroskooppi, kompassi ja etäisyysmittari.

Philips Philips

Alankomaalainen Philips valmistaa kuluttajaelektroniikkaa. Se onkin alallaan yksi suurimpia, koska yritys vaikuttaa yli 60 eri maassa ja sen palkkalistalta löytyy 114 500 työntekijää. Philips valmistaa kännyköitä ja muun muassa kännyköiden salamatekniikkaa. Philipsin omia kännykkätuotteita ovat muun muassa Philips X528, T129, W820 ja D822. Jälkimmäinen on tammikuussa 2012 julkaistu älypuhelin Android-käyttöjärjestelmällä, kahdella SIM-paikalla, kiihtyvyysmittarilla ja 521 megatavun ROM-muistilla.

Plum Plum

Plum valmistaa pääasiassa kännykkälaitteita eri tarkoituksiin. Sen mallisto sisältää halpismallien lisäksi älypuhelimia, Androidia hyödyntäviä malleja, 3G-puhelimia, QWERTY-näppäimistöllisiä tuotteita ja kosketusnäyttöteknologian malleja. Plumin viimeisimpiä tuotejulkistuksia on Wicked 3G.

SAGEM SAGEM

SAGEM oli ranskalainen yritys. Se sulautui SAFRAN-nimisen toimijan kanssa vuonna 2005. SAGEM kehitti aikoinaan ensimmäisenä maailmassa telex-laitteen ja jatkoi siitä lähtien telekommunikaatioalalla vaikuttamista. Kännykkälaitteita siltä ilmestyi vuoteen 2010 asti, tosin nimellä Sagem Wireless. Se puolestaan nimettiin uudelleen keväällä 2011 Mobiwire SA:ksi ja pian sen jälkeen yritys hakeutui konkurssiin.

Samsung Samsung

Etelä-Korean Samsung on myös kännykkäalalla tunnettu nimi vaikkakin se toimii hyvin monella eri alalla, kuten laivanrakentajana ja vakuutusyhtiönä. Tablettilaitteitakin valmistava yritys tunnetaan kännykkäpuolella Galaxy-sarjan tuotteistaan ja sen katalogiin kuuluvat myös Windows Phone -käyttöjärjestelmää hyödyntävät laitteet.

Sendo Sendo

Sendo oli vuosivälillä 1998–2005 Iso-Britanniasta käsin toiminut kännykkälaitteiden valmistaja. Yrityksen toiminta päättyi siihen, kun Motorola osti sen kesällä 2005. Sendo valmisti pääasiassa halpisluureja ja myös Symbianilla toimivia älypuhelimia.

Sharp Sharp

Japanissa päämajaansa pitävä Sharp on monikansallinen suuryritys, joka työllistää yli 55 000 henkilöä eri puolilla planeettaa. Sharp valmistaa viihde-elektroniikkaa, kuten televisioita, audiosoittimia, mutta myös aurinkopaneeleita, taskulaskimia ja kännyköitä. Sharp esitteli tiettävästi ensimmäisenä maailmassa kännykkäkameran — mallin J-SH04 vuonna 1997.

Siemens Siemens

Saksalainen Siemens on Euroopan suurin elektroniikka-alan yritys. Se on jakautunut useaan eri toimintahaaraan, joista yksi on kännyköiden valmistaminen. Yritys tunnettiin Suomessakin hyvin kännykkärintamalla vielä vuosikymmen sitten. Siemensiltä ilmestyi varteenotettavia kännyköitä vielä muutamia vuosia sitten niin Euroopan kuin Yhdysvaltojenkin markkinoille.

Sonim Sonim

´Sonim Technologies on yhdysvaltalainen yritys, joka kännyköiden lisäksi valmistaa VOIP-sovelluksia. Sonimin palkkalistalla on noin 150 työntekijää eri puolilla planeettaa. Sen kännykkämallisto koostuu kovaan käyttöön suunnitelluista iskun-, pölyn- ja vedenkestävistä malleista. Sonimin eräissä uusimmista malleista on työntekijän turvallisuutta kasvattavia toimintoja, kuten hätäpainike, sensoreita joilla tunnistetaan onko puhelin tippunut tai eikö puhelin liiku mihinkään, eikä puhelin ole enää vertikaalisessa asennossa.

Sony Sony

Japanin Sony on merkittävä elektroniikkavalmistaja. Se tunnetaan ehkä parhaiten PlayStation-pelikonsolistaan, mutta myös tietokoneistaan, televisioistaan ja telekommunikaatiopalveluistaan. Sony on ajoittain pyrkinyt myös kännykkämarkkinoille.

T-Mobile T-Mobile

Yli 36 000 henkilöä työllistävä T-Mobile on saksalaista perua oleva yritys, joka on osa Deutsche Telekom AG:ta. Vuonna 1990 perustettu firma tunnetaan parhaiten kännykkäliittymien ja -palveluiden tarjoajana. Sillä alalla T-Mobile onkin merkittävä pelaaja: asiakaskunta koostuu 150 miljoonasta käyttäjästä.

Thuraya Thuraya

Thuraya on Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa perustettu yritys, joka tarjoaa satelliittipuhelinpalveluita. Se toimii eri puolilla maailmaa Australiaa, Aasiaa ja Eurooppaa myöten. Yritys ei ole perinteisten kännykkämallien tekijä, vaan on erikoistunut valmistamaan satelliittipuhelimia. Yrityksellä on tällä hetkellä kolme omaa satelliittia planeettamme kiertoradalla.

Toshiba Toshiba

Japanin Tokiosta käsin johdettava Toshiba on maailman suurimpia tietokonevalmistajia Hewlett-Packardin, Dellin, Acerin ja Lenovon muassa. Puhelimiakin se on valmistanut, kuin myös tablettitietokoneita. Toshiba on tehnyt kännyköissään ajoittain rohkeitakin ratkaisuja, joista hyvänä osoituksena on Toshiba G450 vuodelta 2008. Kapulamallin kännykkä sisältää kolme ympyränmuotoista toiminta-aluetta, joista ylimmäisessä on monokrominäyttö ja kahdessa jälkimmäisessä puhelimen käyttövalikot.

TWIG TWIG

Twig on Suomen Salosta käsin toimiva yritys, joka toimi vuoteen 2011 saakka nimellä Benefon. Benefonin aikakaudella yritys valmisti matkapuhelimia ja GPS-paikanninlaitteita sekä henkilökohtaisia turvallisuustuotteita. TWIG-nimeen siirryttyä yritys vaikuttaa olevan aikeissa hylätä kännykkäalan ja keskittyä muun muassa GPS-laitteisiin ja -paikantimiin.

Vertu Vertu

Vertu on Iso-Britannian alueella sijaitseva kännykkävalmistaja ja -myyjä, ja joka on osa Nokiaa. Se valmistaa itsenäisesti luksuspuhelimia. Yrityksen toistaiseksi hinnakkaimpia kännykkämalleja on Signature Diamond, jonka myyntihinta on noin 65 000 euroa. Puhelimensa Vertu valmistaa ruostumattomasta teräksestä, hiilikuidusta, huippuluokan nahasta, kuten alligaattorista, ja kännyköiden näytöt ovat ultraohuesta kristallista.

verykool Verykool

Verykool on Yhdysvaltojen Kaliforniasta käsin toimiva kännykkävalmistaja. Yritys kertoo valmistavansa toiminnallisuuksiltaan hyvin varustettuja, hyvälaatuisia kännyköitä. Verykool katsoo ansiokseen maailman ohuimman QWERTY-kosketusnäytöllisen kännykän luomisen. Ohut malli on i725, jossa sisäänrakennettuina toiminnallisuuksina Facebook, radio ja MP3-soitin, sekä Verykoolin oma IQ Messaging -tekniikka.

VK Mobile VK Mobile

Etelä-Koreassa toiminut kännykkävalmistaja VK Mobile oli toiminnassa vuodesta 2001 vuoteen 2006 asti, jolloin se uutisoi laittaneen konkurssihakemuksen vetämään johtuen vakavista talousvaikeuksista. Yritys aloitti uransa kännykkäakkujen valmistajana ennen kuin ryhtyi valmistamaan itsekin matkapuhelimia Aasian, Euroopan, Australian ja Pohjois-Amerikan markkinoille.

Vodafone Vodafone

Englantilainen Vodafone on maailman suurin kännykkäoperaattori. Syyskuussa 2011 sillä laskettiin olevan yli 391 miljoonaa asiakasta. Asiakasmääriensä perusteella vain China Mobile vie Vodafonesta voiton. Yritys on liittymäpalveluiden muassa valmistanut älypuhelimia ja viime aikoina tehnyt kokeiluja myös tablettitietokoneiden parissa Smart Tab -sarjansa muodossa.

ZTE ZTE

´Kiinalainen ZTE on maailmanlaajuisesti toimiva kännykkäalan vaikuttaja, joka Suomessa tunnetaan usein ZTE Blade -mallistaan. Blade on Euroopassa syyskuussa 2010 julkistettu Android-pohjainen älypuhelin. Kännyköiden lisäksi ZTE valmistaa tablettitietokoneita, kuten helmikuussa 2012 julkistettua ZTE V96:tta.

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.