Matkapuhelimia.com: kännykkäarvostelut ja -uutiset

Omituisia tapoja antaa kännykälle virtaa

Avainsanat: , ,

The Week listasi artikkelissaan seitsemän erityistä tapaa kerätä virtaa matkapuhelimelle. Listassa esitellään tuuli- ja aurinkovoima, t-paidat ja puheen voimalla virtaa tuottava laite. Yksi kiehtovista keksinnöistä on AIRE-maski. Se on kasvoille asetettava minikokoinen tuulivoimala, jolla pystytään ainakin teoriassa tuottamaan jonkin verran ilmaa, kun käyttäjä hengittää ulospäin.

Toinen jännittävä, tai ainakin hyvin erikoinen, konsti kerätä virtaa on hyödyntää ihmiskehossa syntyvää liikehdintää. Esimerkiksi sydämen sykettä ja sisäelinten liikkumista on mietitty valjastettavaksi tätä tarkoitusta varten. Asettamalla pieniä mikropiirejä kehon sisälle voisi kerätä riittävästi virtaa vaikkapa matkapuhelimen toiminnassa pitämiseksi.

Japanilainen yritys kehitti The Pan Charger -kännykkälaturin. Se toimii nuotion tulella. Idea on asettaa pannu nuotion loimun päälle ja sen jälkeen kytkeä kännykkä siihen USB-johdolla. Aasiasta on siinnyt myös idea kerätä puheen energiaa kännykän tarpeisiin. Etelä-Koreasta käsin toimivat tiedemiehet pyrkivät hyödyntämään mölyä, kuten liikenteen ääniä, tai puheen, ja saada niiden avulla pienet sinkkipiuhat värähtelemään ja tuottamaan jonkin verran virtaa.

Lisää kännykkäartikkeleita

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.