Matkapuhelimia.com: kännykkäarvostelut ja -uutiset

nokia

Kaikki aiheeseen nokia liittyvät julkaistu Matkapuhelimia.comissa.

Nokia Lumia 620 Nokia Lumia 620

Tämä Nokian puhelin Lumia 620 on kaksiytimisellä 1 gigahertsin kellotaajuudella toimiva Windows Phone 8 -kännykkä. Budettimallin luuri sisältää 512 megatavua RAM-muistia, viiden megapikselin kameran ja siinä mahdollisuuden purkittaa 720p-laatuista videokuvaa. Näytön resoluutio on 480×800 pikseliä.

Nokia 808 PureView Nokia 808 PureView

Kameransa ansiosta historiaa tekevä Nokia 808 PureView on ilahduttava ja odotettu puhelinuutuus Nokialta. Tämä on juuri se puhelin, josta löytyy hämmästyttävä 41 megapikselin kennolla varustettu kamera. Kyseessä on *Symbian*-puhelin, joka arvatenkin megakameransa johdosta painaa 169 grammaa. Siitä löytyy reilunkokoinen neljän tuuman AMOLED ClearBlack -näyttö. Puhelimen strategiset mitat ovat 124×60×14 millimetriä (korkeus×leveys×paksuus).

Nokia Lumia 610 Nokia Lumia 610

Tämä on halpisluuri. Se on suunnattu niille puhelinten käyttäjille, joille viimeisimmät toiminnallisuudet ja suorituskyvyn seikat eivät ole tärkeitä. Puhelimessa on halvan hinnan lisäksi hyvää oiva akku, laadukas viimeistely ja sosiaalisen median palvelut. Nokia Lumia 610 on älypuhelin, vaikkakaan ei kovin tehokas sellainen, sillä puhelimen yksiytimisen prosessorin kellotaajuus on vain 800 megahertsiä ja RAM-muistia on 256 megatavua. Näyttö on 3,7-tuumainen TFT-kosketusnäyttö, jonka pikseliresoluutio on 800×480.

Nokia Lumia 900 Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 on lyhyesti sanottuna erinomainen Windows Mobile -puhelin, josta löytyy fantastisia applikaatioita ja rautapuolen laatu on priimaa. Unibody-mallin puhelin on näppärän kokoinen ja sen AMOLED-näyttöä suojaa Gorilla Glass -tekniikka. Näyttönä on 4,3 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, jossa resoluutio 800×400 pikseliä.

Nokia Lumia 710 Nokia Lumia 710

Tämä on Nokian Windows Phone -kännykkäsarjan huokeampaa suuntausta edustava malli. Lumia 710 tarjoaa veikeitä toiminnallisuuksia, kuten Nokian omia applikaatioita, mahdollisuuden hyödyntää kännykän kanssa Xbox Liveä ja pilvitekniikalla toimivaa varmuuskopiointia. Toisaalta, vaikka akku on tässä mallissa vaihdettava, ei se tunnu olevan suuren ylistyksen arvoinen.

Nokia Asha 201 Nokia Asha 201

Budjettimallistoon lukeutuva Nokia Asha 201 on hyvällä fyysisellä näppäimistöllä, erinomaisella akkukestolla ja kestävällä rakenteella varustettu puhelin. Siitä löytyy näppäriä toiminnallisuuksia, kuten *Twitter*- ja *Facebook*-palvelut, microSD-muistipaikka. Puhelimesta ei kuitenkaan löydy 3G- eikä Wi-Fi-tukea ja näytön koko on kehnonlainen. QWERTY-näppäimistöllä toimiva Asha 201 saatavilla useina eri värivaihtoehtoinen, kuten voimakkaan vaaleanpunaisena ja vitivalkoisena.

Nokia Lumia 800 Nokia Lumia 800

Laatupuhelin, jossa näppärä käyttöliittymä, vauhdikas nettiselain ja mahdollisuus integroida puhelin Xboxiin. Nämä myyntivaltit tähdittävät Nokia Lumia 800:aa. Toisaalta puhelimessa ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollista toistaa Flash-videoita ja akun kestävyys on kaikkea muuta kuin mairitteleva. Tämä malli on Nokian ensimmäinen Windows Phone -kännykkä. Puhelimessa on 800×480 pikseliä sisältävä 3,7 tuuman näyttö. Prosessorina on 1,4 gigahertsin MSM8255.

Kännykkäuutinen Nokialta viimein korjaus Lumia 800:n akkuongelmaan

Nokia on viimein saanut valmiiksi Lumia 800 -malliinsa korjauksen, jolla pystytään parantamaan kännykän akun kestävyyttä. Paikkaus tullaan laittamaan suuren yleisön ulottuville huhtikuun puoleen väliin mennessä. Lumia 800 on ensimmäinen Nokian Windows Phonea käyttöjärjestelmään käyttävä puhelinmalli. Sitä on vaivannut liuta pieniä riesoja, kuten lyhyt akun kesto.

Kännykkäuutinen Nokialta haptinen tatuointi

Kännykkävalmistaja Nokia on jättänyt patenttihakemuksen, jossa se kuvailee haptisen tatuoinnin toimintaperiaatetta. Patenttihakemuksen mukaan tatuointikuvio voisi reagoida kännykkään tulevan puhelun tai tekstiviestin aikana. Teknologian avulla tatuointiin on tarkoitus ujuttaa sellaista ainetta, joka pystyy antamaan ihmisen iholla tuntemuksen kännykän synnyttämän magneettisen ilmiön vuoksi.

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.